BrandDetectie

Bij Omnicron plaatsen we kwalitatieve branddetectie, specifiek rookmelders en brandalarmen. Het zijn noodzakelijke elementen in elk gebouw, gezien we in België nog steeds jaarlijks te maken krijgen met duizenden kleine en grote branden.

Na het opmaken van een studie op basis van plannen, plaatsbezoek, risicoanalyse, en/of brandweerverslag volgt een schema voor de plaatsing van eventuele rookmelders, drukknoppen, sirenes, … Omnicron zorgt voor volledige uitvoering.

Branddetectoren in combinatie met alarmsysteem

De branddetectie werkt via een simpele geluidssignalisatie, maar kunnen indien gewenst ook gekoppeld worden aan een groter systeem. Op die manier bent u steeds op de hoogte wanneer rook of brand gedetecteerd wordt in uw bedrijfskantoor, uw woning of andere gebouwen.

Brandpreventie en de nodige voorzorgen op arbeidsplaatsen en binnen bedrijven is grotendeels wettelijk vastgelegd. Met Omnicron hebben we reeds ervaring in het plaatsen van de juiste branddetectie bij grote firma’s, overheidsgebouwen, hotels, scholen & internaten, en alle regelgeving omtrent branddetectie.

Rookmelderplicht sinds 2020

Sinds 2020 geldt de verplichting dat elk verdiep in een particuliere woning minstens van één rookmelder moet voorzien zijn. Is dit niet het geval, dan wordt het gebouw als ‘niet-conform’ beschouwd. Gebeurt dit voor een huurwoning, dan is het niet plaatsten van de nodige rookmelders strafbaar.

Reken op Omnicron voor controle & onderhoud

Na plaatsing van alle branddetectiesystemen kunt u ook rekenen op ons team voor consequent onderhoud en controle van de producten. De gebruikstijd wordt zo gemaximaliseerd en u vermijdt grotere kosten op lange termijn.

BOSEC-certificaat

Het BOSEC-label is de garantie bij uitstek voor een betrouwbare brandpreventie. Dit vrijwillig keurmerk werd ingericht door ANPI, de Nationale Vereniging voor brandbestrijding. Als gecertificeerde installateur kunt u bij Omnicron op kwalitatieve producten en installaties, conform aan de (inter)nationale wetgeving.